La Vérité

Frankrijk, 2019 / 106 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Hirokazu Koreeda
Met: Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke

De veelgeprezen regisseur Hirokazu Koreeda (Gouden Palm-winnaar Shoplifters) maakte zijn eerste film buiten zijn geboorteland Japan. De film was de openingsfilm van het afgelopen Filmfestival van Venetië.

De charismatische filmlegende Fabienne (Catherine Deneuve) heeft haar werk altijd laten voorgaan. Dankzij de publicatie van Fabiennes memoires duikt de van haar vervreemde dochter Lumir (Juliette Binoche) op, inmiddels scenarioschrijver, samen met Lumirs echtgenoot en acteur Hank (Ethan Hawke) en hun dochter.

Wanneer de assistent van Fabienne plotseling ontslag neemt terwijl ze aan een nieuwe film werkt, stemt Lumir ermee in om zijn werk over te nemen. Niet alleen leidt dit tot vele confrontaties en worstelingen tussen de twee vrouwen, ook de memoires van Fabienne en de parallellen tussen de nieuwe film en het leven van Fabienne halen oude wrok naar boven.

Hirokazu Koreeda maakt vaak films over familiestrubbelingen, ditmaal verplaatst naar Parijs, waar een moeder en een dochter een stormachtige reünie beleven. La Vérité bruist van de goede scènes, die vol zitten met kleine, soms vermakelijke wreedheden, waarbij de waarheid over hun gedeelde verleden ongrijpbaar blijft. Catherine Deneuve en Juliette Binoche vormen samen met Ethan Hawke - hoe kan het ook anders - een voortreffelijke cast.

Bijzonderheden
Op veler verzoek nog een allerlaatste voorstelling.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ NRC - "Zou de nieuwe film van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda met Catherine Deneuve en Juliette Binoche een andere film zijn geweest met Japanse, Amerikaanse of Argentijnse acteurs?"