Mind My Mind

Nederland, 2020 / 29 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Floor Adams
Met: Simon Hodges, Cezanne Tegelberg en Adam Fields

Mind My Mind vertelt het verhaal van Chris, een jongen met autisme, en Hans, het mannetje in zijn hoofd. Samen worden ze geconfronteerd met de sociale en emotionele uitdagingen van het leven. Wat gebeurt er in je hoofd als je autistisch bent? Hans heeft een bibliotheek vol mappen met scenario’s voor allerlei complexe sociale situaties en gaat steeds naarstig op zoek naar een passend script voor Chris. Maar hoe ga je ermee om als het meisje waar je verliefd op bent ineens voor de deur staat en het mannetje in je hoofd zich even geen raad meer weet?

In deze prachtige handgetekende animatiefilm geeft regisseuse Floor Adams met Mind My Mind op een originele manier een inkijkje in deze, voor velen abstracte wereld. Een must-see om een beetje beter te begrijpen hoe een autist informatie verwerkt en omzet tot gedrag.

De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals. Op zo’n beetje elk filmfestival wint deze film de publieksprijs, onder andere op het Brusselse Animatiefilm Festival, Go Short in Nijmegen en het Stuttgart International Trickfilm Festival.

Bijzonderheden
Wegens de korte speelduur zijn er afwijkende toegangsprijzen: Spiegelpashouders: € 4,- / Geen Spiegelpashouders: € 5,-.

Vooraf is de ultrakorte stopmotion-film Enough Is Enough van Anna Mantzaris te zien.

De voorstelling van 04 november is de laatste gelegenheid deze animtatiefilm bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Mind My Mind is een ontroerende animatiefilm over verliefdheid en autisme."
★★★★☆ NRC - "Want dit is een hoopvolle, fraaie, leerzame film over (zelf)acceptatie, autisme en liefde die niet alleen vaders met autistische zonen diep zal ontroeren."