Little Women

Verenigde Staten, 2019 / 135 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngst
Regie: Greta Gerwig
Met: Saoirse Ronan, Emma Watson en Meryl Streep

De impulsieve Amy, de bedachtzame Meg, de zachtaardige Beth en de vrijgevochten Jo hebben een zeer hechte band, al is er ook de nodige onderlinge rivaliteit. Terwijl hun vader vecht aan het front, leven de vier zussen in relatieve armoede. Desondanks worden ze aangemoedigd om hun eigen weg in de wereld te vinden; bijzonder in een tijd waarin vrouwen meestal afhankelijk zijn van een echtgenoot.

De liefde van regisseuse Greta Gerwig voor Louisa May Alcotts gelijknamige boek spreekt uit alles, maar ze geeft een eigen, frisse draai aan het iconische verhaal over zusterschap. Ze houdt vast aan de oorspronkelijke tijd en plaats, maar legt meer nadruk op de moderne boodschap en brengt het verhaal met meer humor dan we van eerdere verfilmingen gewend zijn. En ze verzamelde een droomcast om de hoofdrollen te vertolken.

Gerwig, zelf ook actrice, laat haar topcast schitteren: als de vrouwen bij elkaar zijn, buitelen ze over elkaar als een vrolijke kluwen waar altijd warm licht op lijkt te vallen. Los van elkaar stralen ze evenzeer: Florence Pugh is een ontdekking en alleen al het geïrriteerde fronsje dat soms over Saoirse Ronans gezicht trekt. Won een Oscar en een BAFTA voor Beste Kostuumontwerp.

Bijzonderheden
De voorstelling van 2 juli is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Volkskrant - "Haar beste ingreep bewaart Gerwig voor het laatst. In de slotscènes breekt ze uit het korset van Alcotts 19de-eeuwse bestseller, om nu eens de auteur zelf aan het woord te laten, in plaats van haar personages. Dat is een briljante zet."