J'ai perdu mon Corps

Frankrijk, 2020 / 81 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldAngst
Regie: Jérémy Clapin
Met: de stemmen van Patrick d'Assumçao, Victoire Du Bois, Hakim Faris e.a.

Wat te doen als de hand gescheiden raakt van het lichaam? In zijn eerste lange animatiefilm laat regisseur Jérémy Clapin een hand op zoek gaan naar de man aan wie hij toebehoorde, de veertigjarige pizzakoerier Nafouel. Clapin neemt ons mee op een fantasievolle reis door Parijs, met sprongen in de tijd en een liefde als rode draad.

Het klinkt te bizar voor woorden: een afgehakte hand rust in de vriezer van het pathologisch-anatomisch lab, ontsnapt en gaat op stap door Parijs, op zoek naar pizzakoerier Nafouel, de eigenaar van de hand. De reis is vol gevaar – ratten en duiven zien een aardig maaltje voorbij schuiven – maar de hand laat zich niet uit het veld slaan. Ondertussen herinnert hij zich zijn leven met Nafouel, diens verborgen liefde voor bibliotheekmedewerkster Gabrielle, en duikt hij in Naoufels jeugdherinneringen.

Voor J’ai perdu mon Corps nam Clapin het boek Happy Hand van Guillaume Laurant als leidraad. Laurant is de vaste coscenarist van Jean-Pierre Jeunet (Delicatessen en Amélie), ook een man die fantasie en werkelijkheid surreëel weet te vermengen J’ai perdu mon Corps beleefde zijn wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won daarna meerdere publieksprijzen. Dé geheimtip van februari!

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Trouw - "’Realistisch en buitenissig, geestig en diep ontroerend, bitter en zoet"
★★★★☆ Volkskrant - "’Dat een verhaal over een wandelende hand zo ontroerend kan zijn, is een van de vele verrassingen in J’ai perdu mon corps"