A Land Imagined

2018 / 95 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Yeo Siew Hua
Met: Peter Yu, Luna Kwok, Xiaoyi Liu, Jack Tan

In het hedendaagse Singapore schieten de wolkenkrabbers omhoog. Maar wat weten we van de bouwvakkers die de hypermoderne steden de grond uit helpen stampen? A Land Imagined belicht de benarde omstandigheden van het leger immigranten dat het nieuwe Singapore helpt verrijzen. De film won in 2018 de Gouden Luipaard van het Filmfestival van Locarno.

Rechercheur Lok staat op het punt met pensioen te gaan wanneer hij een zaak krijgt om uit te zoeken. Waarom is de Chinese bouwvakker Wang nooit meer op de bouwplaats verschenen? Lok en een collega proberen erachter te komen wat er is gebeurd. Het onderzoek leidt naar de armoedige pensions waar de bouwvakkers leven, vlakbij de eindeloze rijen hijskranen, een wereld die grotendeels verborgen blijft voor de meer gefortuneerde inwoners van de stad.

A Land imagined legt de keerzijde bloot van de razendsnelle boom van een metropool; niemand bekommert zich om de illegale bouwvakkers die het nieuwe Singapore doen verrijzen. Ze zijn onzichtbaar, rechteloos en onderbetaald.

De film won in 2018 de Gouden Luipaard van het Filmfestival van Locarno.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ VPRO - "’Prachtig gefilmde neo-noir waarin droom en werkelijkheid, dag en nacht en de verhaallijnen van de twee hoofdpersonages voortdurend door elkaar lopen"