Lawrence of Arabia

Groot-Brittannië, 1962 / 228 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Regie: David Lean
Met: Peter O'Toole, Omar Sharif en Alec Guinness
Ondertitel: Nederlands

David Leans klassieker maakte van de tot dan toe vrijwel onbekende Peter O’Toole en Omar Sharif grote sterren. O’Toole speelt T.E. Lawrence, de Britse officier die tijdens de Eerste Wereldoorlog het vertrouwen weet te winnen van de Arabische vorsten in de strijd tegen de Duitsgezinde Turken.
De opwindende muziek van Maurice Jarre won een Oscar, evenals het oogstrelende camerawerk van Freddie Young.

Caïro tijdens de Eerste Wereldoorlog. Luitenant T.E. Lawrence (Peter O'Toole) verveelt zich in de ingeslapen stad. Dan schiet Lawrence wakker: is het geen goed plan om de Arabische stammen te verenigen in de strijd tegen de Ottomaanse overheerser, tevens de aartsrivaal van het Britse koloniale rijk? De charismatische Lawrence brengt een leger bijeen en weet door zijn strategisch inzicht de Turken stevige klappen toe te brengen.

Lawrence of Arabia is niet alleen een adembenemend fraai gefotografeerd epos dat de woestijn bijna voelbaar maakt, maar ook een intrigerende schildering van een vriendschap tussen twee mannen die vrijwel niets met elkaar gemeen hebben. Het met Oscars overladen epos wordt vertoond in een gloednieuwe gerestaureerde kopie.Bijzonderheden
Eenmalige vertoning van één van de meest legendarische klassiekers uit Hollywood. Wij vertonen de lange, gerestaureerde versie van 228 minuten met een pauze.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.