De Beroemde bereninvasie van Sicilië

Frankrijk/Italië, 2019 / 82 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldAngst
Regie: Lorenzo Mattotti
Met: Frank Hoelen, Ewout Eggink, Simon Zwiers, Martijn Claes, Canick Hermans, Dilara Horuz
Taal: Nederlands
Ondertitel: Nederlands

Lang geleden verdween Tonio, de zoon van berenkoning Leonzio. Vastberaden om zijn zoon terug te vinden, vertrekt de koning nog vóór de inval van de winter naar de mensenwereld.
Een onbetrouwbare tovenaar, een snaterkater, zwijnen, een reusachtig zeemonster, spoken en een sluwe groothertog maken het de beren haast onmogelijk de mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio geeft niet op. En uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de minder leuke gewoontes van de mensen beginnen over te nemen. Ze vergaren macht en rijkdom en gaan uiteindelijk tussen de Sicilianen in kastelen wonen…

Bekroonde familiefilm naar het boek uit 1945 van de in Italië beroemde auteur Dino Buzzati (1904-1972). Dit knotsgekke avonturenverhaal met ironische ondertoon was in Nederland lang onbekend. Pas naar aanleiding van deze film kwam er een Nederlandse vertaling op de markt. Regisseur Mattotti maakte van het maffe avonturenverhaal een stoere en fantasierijke animatiefilm. Een visueel spektakel vol humor! (M.v.D.)

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ VPRO - "Een kleurrijke allegorie over macht, moed en trouw’ ‘Hoekige, gestileerde beren in een fantastische familiefilm"
★★★★☆ NRC - "Mattotti creëert een charmant soort snoepwinkel-expressionisme’‘Een heroïsch, ongecompliceerd sprookje’‘Een robuust, aards en frisbont kleurenschema"