La Belle Époque

Frankrijk, 2020 / 115 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Nicolas Bedos
Met: Daniel Auteuil, Doria Tillier, Guillaume Canet, Fanny Ardant e.a.

Het leven van zestiger Victor (Daniel Auteuil) raakt ontregeld wanneer de succesvolle zakenman Antoine (Guillaume Canet) hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug te gaan in de tijd, naar een moment van keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde Marianne (Fanny Ardant) voor het eerst ontmoette, veertig jaar gleden.(K.H.)

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ VPRO CINEMA - "Komisch drama van Bedos (die ook het scenario schreef) is prettig vilein, zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden"
☆☆☆☆ Filmkrant - "De thematische gelaagdheid tilt La belle époque boven de conventionele romkom uit, die de film ook is. Het acteursensemble had dat ook door, want vooral de veteranen Daniel Auteuil als Victor en Fanny Ardant als zijn vrouw zijn heerlijk op dreef. Over nostalgie gesproken."
★★★★☆ CINEMAGAZINE.NL - "La Belle Époque’ is een fijne Franse film, die zowel handig inspeelt op de huidige maatschappij (zoals de gadgetmoeheid van veel mensen) als een universeel en tijdloos verhaal vertelt: soms heb je maar even een andere blik nodig op je leven om alles weer in het juiste perspectief te zien."
★★★★☆ Trouw - "Daniel Auteuil en Fanny Ardant hebben zichtbaar plezier in hun rollen."
★★★★☆ INDEBIOSCOOP.COM - "Het intelligente script van La Belle Époque biedt genoeg interessante invalshoeken, subtiele humor en geloofwaardig acteerwerk dat je zelf ook wel eens zo’n ultieme nostalgietrip zou willen beleven."