Grandma and Le Corbusier - Human Shelter

Denemarken/Frankrijk, 2017 / 115 minuten
Regie: Marjolaine Normier & Boris Bertram

Grandma and le Corbusier

Marjolaine Normier, Frankrijk, 2017, 58 minuten
Zondag 17 november, 11.00 u. – 12.15 u. / Engels ondertiteld

Toen haar grootmoeders appartement in Le Corbusiers Unité d'Habitation bij Marseille volkomen verwoest was door brand, zorgde de status van het complex als erkend monument ervoor dat het volgens strikte regels moest worden herbouwd in de oorspronkelijke stijl.
Kleindochter & filmmaker Marjolaine Normier filmde de bouw van deze 'replica' en het leven van haar grootmoeder, die al zestig jaar in het gebouw woonde. De film vertelt op humoristische wijze het verhaal van de glorieuze geschiedenis van Marseilles mythische Cité Radieuse en haar bewoners.

Pauze
12.30-13.30 u.: lunch Brasserie Mijn Streek (optioneel)

Lunchplankje met zuurdesembrood, oude kaas, jonge kaas, gekookte ham, jam, appelstroop en roomboter. Dit samen met een kopje soep en een rundvleeskroketje, glaasje appel/perensap en koffie of thee na, voor het speciale tarief van €12,50pp. Mijn Streek zorgt dat de lunch uiterlijk 12.30u/half één klaar staat. Deelname aan deze lunch is optioneel en kan enkel op basis van reservering uiterlijk 15 november per email: reserveringen@mijn-streek.nl of telefonisch: 045-5772288. Attentie: zelf reserveren!!!

Human Shelter

Boris Bertram, Denemarken, 2017, 57 minuten
Zondag 17 november, 13.45 u. – 14.45 u. / ondertiteld Engels

Regisseur Boris Bertram maakte een fascinerende wereldreis op zoek naar antwoorden op de vraag 'wanneer wordt een huis een thuis'.
Zijn odyssee brengt hem naar vier continenten en negen landen, van een vluchtelingenkamp in Irak tot het noordelijkste puntje van Noorwegen. Een wereldreis in zestig minuten die de kijker verbaasd en betoverd door de menselijke diversiteit achterlaat.

Bijzonderheden
Filmvoorstelling i.s.m. Vrienden van Schunck Architectuur. Ton van Mastrigt, voorzitter van VvS architectuur, zal de films inleiden.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!