Parasite

Zuid-Korea, 2019 / 131 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Joon-ho Bong
Met: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzon-der gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Meesterlijke zwarte komedie die op het Filmfestival van Cannes werd bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film. “Briljant op alle niveaus”, oordeelde de jury in Cannes.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★★ Filmtotaal.nl - "Prachtige shots, die alles persoonlijk maken.’ ‘Wang neemt de tijd om je volle aandacht op te eisen en laat die niet meer los tot hij alles verteld heeft wat hij wilde vertellen. "
★★★★☆ NRC - "Grandioos en aangrijpend’ "
★★★★☆ Volkskrant - "Treffend. Ontroerende, overtuigende rollen van Wang Jingchun en Yong Mei."
★★★★☆ Trouw - "Dankzij het mooie, subtiele spel van Yong Mei en Wang Jingchun, voel je de geweldige impact van de politiek op het persoonlijke leven"
★★★★☆ VPRO Cinema - "Fraai"