Con el viento

Argentinië/Spanje, 2017 / 105 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Meritxell Colell
Met: Mónica Garcia, Concha Canal, Ana Fernández
Ondertitel: Engels

Danseres Monica, leerlinge van Pina Bausch, woont al vele jaren in Buenos Aires. Als haar vader op sterven ligt, vliegt ze terug naar Spanje. In het afgelegen en koude geboortedorp wordt ze geconfronteerd met het familieverleden.

Eigenlijk wil Monica na het overlijden van haar vader zo snel mogelijk terugkeren naar Buenos Aires. Maar iets zegt haar wat meer tijd door te brengen met haar zuster en moeder. In vele lagen wol trotseert ze de extreme winterkou. Maar ontsnappen aan het verleden lukt niet. En de wind giert door het Spaanse platteland. Als je daar leeft, kun je maar beter met de wind (Con el Viento) meebewegen. Maar soms resteert niets anders dan de tegenwind trotseren. Warmte vindt Monica in haar familie, en dansend vindt ze een uitweg voor haar emoties.

Con el Viento is het speelfilmdebuut van regisseuse Colell. De film werd geprezen om de compacte stilering en het spel van de niet-professionele acteurs. De ingetogen verteltrant maakt de emoties indringend voelbaar.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Filmtotaal - "Con el Viento draait om drie generaties vrouwen, voor het eerst en het laatst bijeen onder één dak terwijl buiten de wind blijft gieren."
★★★★☆ Volkskrant - "In Con el Viento zien we de compleet geloofwaardige metamorfose van een danseres op het platteland."
★★★★☆ VPRO Cinema - "Een robuust speelfilmdebuut over tijd, zorg en aandacht. Verteld met weinig woorden, maar met beelden waaruit een stille natuurkracht spreekt."
★★★★☆ Trouw - "Prachtig...liefdevol...voorbeeldig debuterende Spaanse regisseuse Meritxell Colell vertelt alles met beelden"