Vox Lux

Verenigde Staten, 2018 / 115 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Brady Corbet
Met: Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin e.a.

Over de carrière van een internationale popster. Een schitterend portret van de 21ste eeuw. Vijftien jaar volgen we Celeste die uitgroeit tot een popster. We zien de belangrijke culturele evoluties van 1999 tot nu. Vanaf het moment dat ze een onverwacht grote hit schrijft volgen we de jonge Celeste (Raffey Cassidy). Natalie Portman vertolkt op weergaloze wijze de volwassen Celeste.

De soundtrack is van singer-songwriter Sia. Sia heeft zichzelf tegen het sterrendom beschermd, Celeste is zichzelf kwijtgeraakt. Ze is opgelost in haar imago. Celeste is een personage dat de tijdgeest belichaamt, in eerst instantie als slachtoffer. Na haar trauma volgt succes snel. Haar verlies van onschuld spiegelt dat van ons. Haar verdriet werd dat van het hele land.

Vox Lux legt bloot hoe kwaad werkt: via geliefde of vertrouwde vormen. Celeste betekent hemels, maar dat is ze niet. Ze is een leider, een voorbeeld voor een massapubliek dat wanhopig ergens in wil geloven. Corbet vervlecht persoonlijk drama met de gruwelen van de 21ste eeuw. (M.v.H.)

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ VPRO Cinema - "Veelomvattend en ambitieus verhaal over roem"
★★★★☆ The Guardian - "Deels satire, deels maatschappelijk commentaar"