Werk ohne Autor

Duitsland/Italiƫ, 2018 / 189 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruikDiscriminatieSeks
Regie: Florian Henckel von Donnersmarck
Met: Paula Beer, Sebastian Koch, Tom Schilling e.a.

Op veler verzoek deze film nogmaals voor de bezoekers die hem hebben gemist in april jl.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth (Paula Beer) ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband. (M.E.B.)

Werk Ohne Autor kreeg 2 Oscar nominaties

Interview met regisseur Florian von Donnersmarck.

Stukje muziek van Max Richter op YouTube.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ NRC - "Florian Henckel von Donnersmarcks ambitie is niet gering, een epos gebaseerd op het leven van schilder Gerhard Richter. Een fraai geschilderd historisch epos op een zeer weids canvas."
★★★★☆ VPRO Cinema - "'Wer bin ich? Was bin ich?' Die vragen stelt de talentvolle kunstenaar Kurt (Schilling) zich in dit epische Duitse drama, dat zich afspeelt in de periode 1937-1977. Soepel en indringend verteld door regisseur Henckel von Donnersmarck (Das Leben der Anderen), die ook het scenario schreef en zich voor Kurt losjes baseerde op het leven van de gerenommeerde kunstschilder Gerhard Richter."
★★★★☆ AD - "Oscar-winnaar Henckel von Donnersmarck beschikt in eigen land over een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een fascinerend en verscheurd tijdsbeeld dat de volle drie uur speelduur boeit."