De Chaque Instant

Frankrijk, 2018 / 105 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarAngst
Regie: Nicolas Philibert
Ondertitel: Nederlands

Na de bioscoophit Être et Avoir heeft Nicolas Philibert nu een documentaire over een verpleegopleiding gemaakt. Nadat hij zelf met een longembolie op de intensive care had gelegen, raakte hij geïnteresseerd in de wereld van de verpleging en besloot hij, ook als eerbetoon, een documentaire over dit onderwerp te maken.

In drie afgebakende blokken laat hij de wereld zien van de jonge verpleegkundigen in opleiding: hun theoretische scholing, hun stageperiode en de evaluatie daarvan.

Het is een intensief en moeilijk parcours waarbij ze theoretische en praktische kennis opdoen en waarbij ze zich voorbereiden op grote verantwoordelijkheden. Ambitie gepaard aan idealisme. We zien een systeem van zorg en zorgzaamheid, van de docenten naar hun studenten en van de stagiaires naar de mensen die ze onder hun hoede krijgen. Maar we kijken ook naar de geduldige ziekenhuispatiënten met hun totaal onervaren verplegers. Philibert toont de hoogte- en dieptepunten tijdens dit leerproces, waarin ze geconfronteerd worden met ziekte, lijden, gewonde lichamen en gewonde zielen. Deze film gaat ook over ons en onze menselijkheid. Over dankbaar, maar ondergewaardeerd werk. (M.v.H)

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Nederlands Dagblad - "De hele documentaire straalt aandacht en plezier uit"
★★★★☆ Filmtotaal - "Verplicht kijkvoer voor iedereen die nadenkt over een studie verpleegkunde"
★★★★☆ NRC - "Liefdevol portret van jonge verpleegkundigen"