Liebe in den Gängen

Duitsland, 2018 / 125 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Thomas Stuber
Met: Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth
Ondertitel: Nederlands

De zwijgzame Christian gaat werken bij een levensmiddelengroothandel in Leipzig. Hij wordt ingedeeld op de drankafdeling. In een van de vele gangen ziet hij de mysterieuze Marion van de afdeling Zoetwaren en hij valt als een blok voor haar. Ze flirten tijdens hun vluchtige ontmoetingen in de pauzes bij de koffieautomaat, maar Marion is getrouwd. En wanneer ze op een dag niet meer komt opdagen, dreigt Christian in een diep zwart gat te vallen. (K.H.)

Liebe in den Gängen is een ode aan de kleine man, een hommage aan de mensen die uw boodschappen in de rekken zetten. De symmetrische shots zijn niet beklemmend of deprimerend. Integendeel: de supermarkt wordt afgebeeld als een goed georganiseerde, warme microkosmos. De personages doen hun werk met trots en elegantie. Een groot contrast met hun thuissituatie: wanneer hun shift erop zit, zinken de meesten weg in eenzaamheid, drank of huiselijk geweld. Het drapeert een sluier van melancholie over de hele film. (De Morgen)

Prijzen Berlin International Film Festival 2018 – Gilde Filmpreis Berlin International Film Festival 2018 – Prijs van de Oecumenische Jury

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ Telegraagf - "“een film die je laat glimlachen...een zeldzaam onweerstaanbare aanbieding ... Dat in lelijkheid ongekende schoonheid kan huizen, bewijst het Duitse drama"
★★★★☆ Trouw - "TEKST"
★★★★☆ AD - een een fabuleuze film... Het nieuwe Duitse wondertje... Dat de tortelduifjes worden gespeeld door de twee beste Duitse acteurs van dit moment, is nog zo’n staaltje toverkunst en weemoedig drama"
★★★★☆ VPRO gids - "Poëtisch Duits drama zit vol markante, mooi vertolkte personages"