Dorst

Nederland, 2018 / 97 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Regie: Saskia Diesing
Met: Simone Kleinsma, Stefan de Walle, Elise van t Laar, Leopold Witte e.a.
Ondertitel: Nederlands - I.h.k.v. Palliatieve Zorg - Met inleiding en nazit

De zwarte komedie Dorst bevat een verwarrende combinatie van ondubbelzinnigheid, vaagheid en humor. De personages leggen vaak expliciet uit hoe ongemakkelijk een situatie is, zich rechtstreeks wendend tot de kijker (de zogeheten vierde wand).

De impulsieve dochter Coco komt bij haar terminaal zieke moeder wonen, terwijl ze lange tijd weinig contact hadden en van elkaar waren vervreemd. Nu haar moeder zo ziek is, voelt Coco zich geroepen om alsnog een band op te bouwen. Daarmee heeft ze een invulling voor haar leven gevonden. Moeder Elise (Simone Kleinsma) wil liever alleen sterven, is weinig toeschietelijk en spreekt de kijker herhaaldelijk toe waarin ze uitlegt (op droogkomische wijze) dat sociaal wenselijk gedrag noch haar sterke kant is, noch haar prioriteit heeft, zeker niet op het einde van haar leven. De personages slagen er maar moeizaam in om de ander te bereiken.

De bijfiguren zorgen voor de lichtere toets of een glimlach in het verhaal, naast het herkenbare gestuntel in het moeder-dochter gebeuren.(K.H.)

Gebaseerd op het boek Dorst van Esther Gerritsen

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★☆☆ Volkskrant - "Dorst durft even tragisch en zwart komisch als benauwend te zijn"
★★★☆☆ NRC - "Verwarrende komedie in het zicht van de dood"