A Casa tutti bene

2018 / 105 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweld
Regie: Gabriele Muccino
Met: Stefano Accorsi, Pierfrancesco Favino en Stefania Sandrelli
Ondertitel: Nederlands

Alba en Pietro vieren hun 50-jarig huwelijksfeest op het zonovergoten eiland Ischia waar ze wonen. Daar hebben ze een lommerrijke villa met voldoende plek om de talrijke familie te ontvangen. Iedereen is uitgenodigd; kinderen, ex partners, neven, nichten, vrienden. Wat begint als een gezellig samenzijn, verandert na het diner al gauw als de veerboot vanwege sterke wind niet meer afvaart. Noodgedwongen moet de grote familie twee dagen en twee nachten met elkaar doorbrengen en al snel komen geheimen uit het verleden, niet uitgeprate ruzies, jaloezie, bedrog en andere spanningen naar boven.

A Casa tutti bene is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.

Regisseur Gabriele Muccino keert met deze film terug naar zijn geboorteland Italiƫ. De laatste jaren was hij vooral actief in de Verenigde Staten waar hij oa. Summertime en The Pursuit of Happyness met Will Smith - maakte. Andere prijswinnende films van hem zijn L'ultimo Bacio en Baciama Ancora. Het script van de film schreef hij samen met Paolo Costella die ook het humoristische scenario van Perfetti Sconosciuti heeft geschreven. In Italiƫ was de film met een miljoenenomzet aan de kassa een van de grootste Italiaanse filmhits van dit voorjaar!

Muccino zegt zelf over de film A Casa tutti bene gaat eigenlijk over alles: het leven, ons bestaan, hoe moeilijk het is met iemand samen te leven, van je partner tot je kinderen. Het is een verhaal dat aantoont - en ik quote een van de teeners in de film - hoe moelijk het is om oprecht te zijn. Daar streven alle karakters wel naar, maar is feitelijk het moeilijkste om in het leven te bereiken". (ArtiFilm)

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ Telegraaf - "Meeslepend spel"
★★★☆☆ NRC - "Italiaans feelgooddrama"
★★★☆☆ VPRO Cinema - "Een fijne mix van een lach en een traan"