La Prière

Frankrijk, 2018 / 107 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Cédric Kahn
Met: Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg
Ondertitel: Nederlands

Het acteerwerk van de jonge Anthony Bajon is verrassend goed. Hij speelt de jonge heroïneverslaafde Thomas die terechtkomt in een klooster, annex afkickkliniek in de Franse Alpen. Thomas heeft iets van een wild dier: hij praat nauwelijks, slaat om zich heen en vlucht in eerste instantie weg voor het geïsoleerde leven hoog in de bergen, waar hij wordt onderworpen aan een streng regime. Aanvankelijk verzet Thomas zich tegen het Spartaanse regime en zoekt afleiding bij de mooie Sybille die even verderop in het dorp woont. Mede met haar hulp en die van kloosteroverste Myriam komt hij tot inkeer. Hij geeft zich over aan zijn nieuwe levensritme en haalt steeds meer voldoening uit de krachtige onderlinge vriendschappen. Thomas ontdekt het geloof én de liefde. Maar ook een nieuw dilemma. Kiest hij de weg naar een celibatair leven als geestelijke of geeft hij zich over aan een ontluikende liefde?

Filmfestival Berlijn 2018: Anthony Bajon als beste acteur uitgeroepen

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

Filmkrant - "La Priere, een sober vertelde en uitgebeende film over religie en de wonderen die het kan verrichten, zit vol met zorgvuldig geobserveerde momenten"
Parool - "Bajon won voor zijn rol zeer terecht de Zilveren Beer op het Internationaal filmfestival van Berlijn. De zoektocht naar een werkbare balans tussen hemel en aarde maakt van La Priere een integere, smaakvolle film"
★★★★☆ Trouw - "De camaderie die tussen de jongens ontstaat, is een van de speerpunten in de regie van de Franse regisseur Cedric Kahn. Anthony Bajons optreden als de jonge heroineverslaafde Thomas die aanspoelt in een klooster annex afkickkliniek in de Franse Alpen is overrompelend goed"