De Wilde Stad

Nederland, 2018 / 85 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Mark Verkerk
Met: de beesten in de stad
Ondertitel: Nederlands

De Wilde Stad schetst een beeld van de grote stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten.

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en HollandNatuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een film die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur.
Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien.
De filmmuziek is in samenwerking met het platenlabel Top Notch samengesteld met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby en Manke Nelis.
Dit maakt de film tot meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice over: Martijn Fischer).



Cultura Nova en Filmhuis De Spiegel presenteren: Elke avond vanaf 21.00 u. (zon onder + 20.30 u.) zijn er filmvoorstellingen op het festivalterrein aan het van Grunsvenplein.

Cinema Urbana is voor filmliefhebbers die zich willen laten verrassen met films die met Urban te maken hebben.

Entree: vrije gave; er staan bussen bij de ingang.
Om geen last te hebben van de muziek en het lawaai van de bezoekers gaan we silent disco-apparatuur inzetten; houd er rekening mee dat u voor de koptelefoon een borg van 10 euro betaald moet worden (geen pin aanwezig).

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

{viersterren} NRC - "Een dynamisch gefilmd grootstedelijk natuurverhaal begeleid door opzwepende muziek."
{viersterren} Algemeen Dagblad - "De Wilde Stad toont een verborgen wereld die magnifiek in beeld is gebracht."
Matthijs van Nieuwkerk in DWDD - "Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn."