Dhogs

Spanje, 2017 / 85 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Andrés Goteira
Met: Antonio Duran Morris, Carlos Blanco, Miguel de Lira e.a.
Ondertitel: Nederlands

Goteira wil de kijker een spiegel voorhouden, hij maakt van de film een voyeuristisch medium. In elke scene zijn een of meer toeschouwers aanwezig.

Zoals je een verdeling kunt maken tussen goede en slechte mensen, zo benadert Goteira dit principe op een zwart-witte, bloedserieuze manier. Volgens hem zijn er dogs en hogs: onderdanige, slaafse honden en smerige, achterbakse dieren. Toch zijn zijn personages niet altijd zo zwart-wit als je zou verwachten.

Er is een geweldige scene van een jonge vrouw die een man versiert in een hotelbar. De hotelkamer waarin ze daarna zijn, lijkt een schouwburg, dus weer zijn er toeschouwers.

Er is een achtervolgingsscene van een gewelddadige man in een anonieme stad. Hij achtervolgt de vrouw uit het hotel. De nare dingen die zeker zullen gaan gebeuren, blijven buiten beeld. Daarna volgen we de roadtrip van de man in een Spaans woestijnlandschap. Het lot van de vrouw en haar belager worden weer door iemand anders bepaald, maar hier speelt de regisseur met de verwachtingen van de kijker. Goteira heeft de touwtjes stevig in handen en weet door verschillende perspectieven de kijker te manipuleren. Hij toont vervreemdende gebeurtenissen om de kijker in verwarring te brengen. (MvH)

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

Vertoning zonder pauze.