Gabriel e a Montanha

TEST

Brazilië/Frankrijk, 2018 / 130 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngst
Regie: Fellipe Barbosa
Met: João Pedro Zappa, Caroline Abras, Alex Alembe e.a.
Ondertitel: Nederlands

I.s.m. Dutch Mountain Film Festival (inleiding door Toon Hezemans)

Voordat zijn studie aan de universiteit van start gaat, besluit Gabriel om eerst nog een jaar op wereldreis te gaan. Na 10 maanden komt hij aan in Kenia waar hij diep onder de indruk van het land is. Als hij het continent echt wil gaan ontdekken, verandert zijn manier van reizen. Hij trekt dieper het land in, laat zich leiden door nieuwe vriendschappen en de rauwe emoties die boven komen. Zo bereikt hij de berg Mulanje in Malawi, zijn laatste bestemming.

Regisseur Barbosa, een oud-klasgenoot en vriend van de backpacker, reconstrueert de laatste maanden van de tocht. Gabriel wordt vertolkt door een acteur (Zappa), terwijl de Afrikanen die hij ontmoet zichzelf spelen. Zij hadden destijds ook contact met de echte Gabriel en halen in voice-over herinneringen aan hem op. De ongewone vorm werkt goed: de film is een eerbetoon, boeiende karakterstudie en ode aan het reizen ineen. (M.E.B.)

Interview met regisseur Fellipe Barbosa.

Festivals:
Cannes Film Festival 2017, Winnaar Visionary Award en Winnaar Gan Foundation Support for Distriburion Sao Paolo International Film Festival 2017, winnaar beste Braziliaanse film

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★☆☆ VPRO - "Eerbetoon en ode aan het reizen ineen"
★★★★☆ NRC - "Episodische roadmovie met fatalistische onderstroom"