Educatie

Educatie bij Filmhuis de Spiegel

Kinderen en jongeren groeien op in een door beeld gedomineerde wereld. Ze kijken, delen en maken beelden. Maar hoe hiermee om te gaan, hoe maak je kinderen bewust van de invloed van beelden op hun dagelijks leven? Zorg ervoor dat het kritische kijkers, delers en makers worden. We helpen je  graag op weg met ons educatieve aanbod voor primair en voortgezet onderwijs.  Waarin kinderen en jongeren bewust leren kijken en maken. We bieden films aan die nieuwe werelden, andere culturen en andere meningen laten zien. We gaan er over in gesprek en in onze workshops gaan kinderen en jongeren zelf aan de slag als filmmaker.

Kijken.

Binnen schooltijd is het mogelijk om het filmhuis te bezoeken voor schoolvoorstellingen. Samen met onze educatieve medewerker kun je een voorstellingen op maat uitkiezen, we geven advies en denken met je mee over de filmkeuze passend bij leerlijnen of thema’s. Onze schoolvoorstellingen gaan altijd gepaard met een activiteit, een inleiding of nagesprek passend bij de film, bijvoorbeeld door lokale filmmakers in gesprek te laten gaan met de leerlingen. Onze filmzaal is ook beschikbaar voor de vertoning van eigen schoolprojecten.

Delen.

Ga met elkaar in gesprek over de film of het thema. Leer je mening of ervaring over de film delen. Wat zie je precies in de film? Wat doet dit met je? We faciliteren deze gesprekken bij de schoolvoorstellingen, kunnen lesmateriaal (lesbrieven e.d.) verzorgen. Film kijken kan zo al op school beginnen.

Maken.

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor workshops op maat. Meer informatie hierover volgt.

Onze programma’s zijn geschikt voor PO, VO, MBO en HBO.

Contact.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, neem contact op met Julia Herbergs, via julia@filmhuisdespiegel.nl of 045-5117181.