Beleef IDFA 2020 ook bij Filmhuis De Spiegel

IDFA, het grootste documentaire festival ter wereld, komt dit jaar ook naar jou toe. Onder de naam IDFA Extended word je verrast door een bijzondere selectie van zes geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires. Geniet in het weekend van 5 en 6 december van het beste van IDFA bij Filmhuis De Spiegel.

IDFA Extended weekend 5 en 6 december

– 05 december: (14.00) Gunda (Victor Kossakovsky) : Een verbluffende, beeldschone en ook aangrijpende film over een zeug en haar twaalf biggen. Een in zwart-wit gefilmd eerbetoon aan het dierenbestaan.

– 05 december: (16.00) The Mole Agent (Maite Alberdi) : De 83-jarige Sergio gaat undercover in een verzorgingstehuis. Een verrassende, eigenzinnige mix van een klassieke spionnenfilm en observerende docu; met absurdistische humor en hartverwarmende personages.

– 05 december: (20.00) Songs of Repression (Marianne Hougen-Moraga en Estephan Wagner) : Hoe traumatische ervaringen een mensenleven ingrijpend veranderen. Een idyllische Duitse kolonie aan de voet van het Chileense Andesgebergte met een afschuwelijk, sinister verleden. Over de misdaden die ze gedwongen werden te begaan.

– 06 december: (14.00) Silence of the Tides (Pieter-Rim de Kroon) : Van feestende meute naar stilte op het strand. Liefdesverklaring aan het waddengebied. De Kroon filmde volgens het adagium ‘radicale observatie’. ,,Traag… observerend… De camera beweegt nauwelijks. Ik kijk nederig, toon me bescheiden, voeg niets toe.’

– 06 december: (16.30) Bloody Nose, empty Pockets (Bill Ross IV en Turner Ros) : Het laatste etmaal voor de sluiting van een buurtkroeg aan de rand van Las Vegas. Een prachtige vorm van georkestreerd naturalisme. De ‘acteurs’ gaan op een gegeven moment zelf geloven in het naderende afscheid. Hoe een Amerikaans cultuurfenomeen uitsterft en dive bars langzaam maar zeker plaatsmaken voor ‘keurigere’ horecagelegenheden.

– 06 december: (19.00) Notturno (Gianfranco Rosi) : Het dagelijks leven van gewone mensen in uitzonderlijke situaties. Serene, soms zelfs humoristische taferelen in het door oorlog verscheurde Midden-Oosten. ‘Alles wat ik film is absoluut echt, geen zinnetje is voorbedacht.’ aldus de IDFA-hoofdgast. Alles in de film ademt strijd en verwoesting. Het is cinema, maar met de autoriteit van documentaire.

Alle documentaires zijn Nederlands ondertiteld.

Tickets & prijzen

  • Voordeelticket zaterdag: Spiegelpashouders: € 16,50,- / Niet Spiegelpashouders: € 22,50,- (klik hier voor tickets en selecteer bij kaartsoort het juiste ticket)
  • Voordeelticket zondag: Spiegelpashouders: € 16,50,- / Niet Spiegelpashouders: € 22,50,- (klik hier voor tickets en selecteer bij kaartsoort het juiste ticket)
  • Voordeelticket weekend: Spiegelpashouders: € 27,- / Niet Spiegelpashouders: € 39,- (klik hier voor tickets en selecteer bij kaartsoort het juiste ticket)

Als bezoekers slechts naar één film uit het programma willen, is dat ook mogelijk.