DEFAULT MAINCONTENT Filmprogramma | Verwacht

Verwacht

Heartstone (Guðmundur Arnar Guðmundsson)
Aangrijpende coming-of-age over twee IJslandse jongens, Thor en Kristjan, die hun leven lang al dikke vrienden zijn. Thuis hebben ze het geen van beiden leuk, zodat ze altijd met elkaar optrekken. Maar dit jaar zijn de lange zomermaanden anders dan vorige jaren. Thor wil per se een meisje uit hun vissersdorpje versieren terwijl Kristjan juist gevoelens heeft voor heel iemand anders ...

Instant Dreams (Willem Baptist)
Als de productie van de beroemde instant-camera van Polaroid wordt stopgezet, proberen vier Polaroid-fans in vier verschillende verhalen de magie van de Polaroidfoto levend te houden. Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.

Woodshock (Kate Mulleavy en Laura Mulleavy)
De 35-jarige Theresa (Kirsten Dunst) kan het verlies van haar moeder niet verwerken. Wanneer ze haar angsten met een krachtige cannabis gebaseerde drug probeert te bestrijden, raakt ze verzeilt in een hypnotische ontdekkingstocht van haar eigen isolatie, paranoia en verdriet. Het onbegrepen meesterwerk van het afgelopen filmfestival van Venetië.

Les Gardiennes (Xavier Beauvois)
1915. De mannen trekken naar het oorlogsfront en de achtergebleven vrouwen proberen het dagelijks leven voort te zetten, wachtend op de terugkomst van de soldaten. Regisseur Xavier Beauvois is naast regisseur (Des Hommes et des Dieux) ook acteur en was recentelijk nog te zien in Un beau soleil intérieur.


You Were Never Really Here (Lynne Ramsay)
Joe is een oorlogsveteraan en getraumatiseerd: hij is een schaduw van zichzelf. Van een bevriende privédetective krijgt hij de opdracht de dochter van een politicus op te sporen. Hij komt terecht in een web van geweld en corruptie. Lynne Ramsey maakte eerder het beklemmende drama We Need to Talk About Kevin.

Resurrection (Kristof Hoornaert)
Een oude kluizenaar die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving, neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert te spreken, toch ontstaat er een band tussen hen. Acteur Johan Leysen, die de kluizenaar speelt, kreeg tijdens de première van de film in Gent de jaarlijkse Joseph Plateau Honorary Award uitgereikt, voor zijn speciale bijdrage aan de kunst van het filmmaken. Voorpremière.

The Insult (Ziad Doueiri)
Toni, een Libanese christen, geeft de planten op zijn balkon water. Het water druppelt ongewild op het hoofd van Yasser, een Palestijnse ploegbaas op een nabijgelegen werf. Er ontstaat een hevige ruzie. Yasser is woest en beledigt Toni. Toni besluit om Yasser daarvoor gerechtelijk te vervolgen. Dat leidt tot een lang proces waarbij Palestijnen en Libanese christenen met elkaar in de clinch gaan. Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur.

A Ciambra (Jonas Carpignano)
Een groepje Roma-zigeuners woont in de krottenwijken van Calabria, in hun levensonderhoud voorzien ze door kleine misdaden. Wanneer zijn vader en broer verdwijnen wil Pio voor zijn familie zorgen. Hij zoekt hulp bij zijn Afrikaanse vriend, maar zigeuners kijken neer op Afrikanen. De Italiaanse inzending voor de Oscars van 2018.