DEFAULT MAINCONTENT Filmprogramma | Verwacht

Verwacht

Knife in the Clear Water (Xuebo Wang)
In een bergdorp in Ningxia (China) waar het Hui-volk woont, overlijdt de vrouw van de oude Majishan. Zijn familie besluit om een zuiveringsceremonie genaamd Nazer te laten doorgaan, die volgens de traditie van de Hui, moet gebeuren 40 dagen na de begrafenis. Om dit te doen, moeten ze een koe doden, maar Majishan wil dit niet omdat de koe bijna als familie is voor hem. De film is van een adembenemende schoonheid. De beelden lijken schilderijen. De belichting doet denken aan Rembrandt en Vermeer. Een verstild juweeltje.

Tramontane (Vatche Boulghourjian)
Een jonge blinde muzikant wil met zijn orkest op tournee als zijn paspoort wordt ingenomen door de Libanese autoriteiten. Het blijkt dat hij niet de biologische zoon is van zijn ouders. Op zoek naar de waarheid doorkruist hij heel Libanon, een land getekend door conflicten. Deze film film was eerder te zien op het filmfestival van Cannes waar de film de Grand Golden Rail prijs won.

Woodshock (Kate Mulleavy en Laura Mulleavy)
De 35-jarige Theresa (Kirsten Dunst) kan het verlies van haar moeder niet verwerken. Wanneer ze haar angsten met een krachtige cannabis gebaseerde drug probeert te bestrijden, raakt ze verzeilt in een hypnotische ontdekkingstocht van haar eigen isolatie, paranoia en verdriet. Het onbegrepen meesterwerk van het afgelopen filmfestival van Venetië.

Félicité (Alain Gomis)
Félicité is een trotse vrouw die werkt als zangeres in een bar in Kinshasa. Als haar zoon bij een motorongeval betrokken raakt moet Félicité een oplossing vinden om het ziekenhuis te betalen. Ze zoekt koortsachtig naar een oplossing in de straten van Kinshasa. Muziek speelt een centrale rol, variërend van Kasai Allstars' fusion rock tot Arvo Pärt vertolkt door het Kinshasa Symfonisch orkest.

The Nile Hilton Incident (Tarik Saleh)
Rechercheur Noredin Mustafa wordt naar een hotelkamer van het Nile Hilton in Caïro geroepen, waar een moord is gepleegd. Als hij op zoek gaat naar de enige getuige, een illegaal Soedanees kamermeisje, wordt de zaak van hogerhand gesloten. Noredin is echter vastbesloten om de zaak op te lossen. De derde speelfilm van Tarik Saleh is een spannende thriller, die klassieke film noir-ingrediënten als corruptie en cynisme combineert met trefzekere maatschappijkritiek.