DEFAULT MAINCONTENT Filmprogramma | Verwacht

Verwacht

Maudie (Aisling Walsh)
Maudie is een vrouw met artrose die gaat werken als huishoudster voor de stugge visser Everett in Nova Scotia. Maudie ontpopt zich als kunstenares en populair figuur binnen de kleine gemeenschap. Deze film is gebaseerd op het leven van de echte Maud Lewis. Zij leefde van 1903 tot en met 1970. De hoofdrollen worden gespeeld door Sally Hawkins en Ethan Hawke.

The Square (Ruben Östlund)
Christian is een curator van een museum wiens autoriteit steeds meer in twijfel wordt getrokken. Zijn nieuwe tentoonstelling The Square nodigt bezoekers uit een altruïstische daad te verrichten. Maar soms zijn je eigen idealen moeilijk na te leven. Deze film won op het filmfestival van Cannes de Gouden Palm, de meest prestigieuze filmprijs ter wereld.

Good Time (Ben Safdie en Joshua Safdie)
Na een mislukte bankoverval belandt Nick achter tralies. Zijn broer Connie moet in één nacht genoeg geld bij elkaar zien te krijgen om Nick uit de gevangenis te halen. Deze zoektocht voert hem langs de onderwereld van New York. Met een glansrol van Robert Pattinson.

Daphne (Peter Mackie Burns)
Daphne is 31 jaar oud, te jong om zich te settelen, te oud om doelloos te leven. Lange nachten, drank en verschillende minnaars zijn een welkome afleiding van de vraag: wat wil ik? Een onverwachte gebeurtenis dwingt haar langzaam maar zeker om haar leven onder ogen te zien. Een confrontatie met zichzelf is onvermijdelijk. Daphne was eerder dit jaar te zien op het filmfestival van Rotterdam.

A Gentle Creature (Sergey Loznitsa)
Een vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Haar man zit in de gevangenis. Op een dag krijgt ze een pakketje retour dat aan hem gericht was. Ze besluit naar de afgelegen gevangenis te reizen voor een verklaring. Zo begint het verhaal van de strijd tegen een onneembare vesting, waar sociaal onrecht aan de orde van de dag is. A Gentle Creature is de derde speelfilm van Sergei Loznitsa (Austerlitz, In the Fog) en werd in Nederland gecoproduceerd.

Your Name (Makoto Shinkai)
Een meisje van het platteland en een jongen in de stad dromen over elkaars leven. Wat betekent dit? Ze besluiten beide om elkaar op te sporen en uit te vinden wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze anime was dé grote filmhit van 2016 in Japan. De film stond bovenaan de box-office en won vele prijzen.

Jupiter's Moon (Kornél Mundruczó)
Een jonge vluchteling wordt neergeschoten bij het over steken van de Hongaarse grens. In het ziekenhuis blijkt de jongen een bovennatuurlijke gave te hebben. Een dienstdoende arts ziet de gave van de jongen en neemt hem onder zijn hoede, maar zijn intenties zijn niet zuiver. Kornél Mundruczó maakte eerder White God die toen in Cannes een grote prijs won.

Until the Birds Return (Karim Moussaoui)
Algerije, anno nu. Drie verhalen waarbij het heden met het verleden botst in het leven van een vastgoedmakelaar van het snelle geld, een neuroloog geplaagd door een oorlogstrauma en een jonge vrouw balancerend tussen verstand en gevoel. De film was onderdeel van de Un Certain Regard in Cannes waar de film lovende kritieken heeft ontvangen.

Woodshock (Kate Mulleavy en Laura Mulleavy)
De 35-jarige Theresa (Kirsten Dunst) kan het verlies van haar moeder niet verwerken. Wanneer ze haar angsten met een krachtige cannabis gebaseerde drug probeert te bestrijden, raakt ze verzeilt in een hypnotische ontdekkingstocht van haar eigen isolatie, paranoia en verdriet. Het onbegrepen meesterwerk van het afgelopen filmfestival van Venetië.