Vos en Haas Redden het Bos

Nederland, 2024 / 71 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Mascha Halberstad
Met: de stemmen van Iliass Ojja, Ilse Warringa en Remko Vrijdag

Vos en Haas zijn elkaars beste vrienden, maar ook met de andere dieren in het bos kunnen ze het heel goed vinden. Maar er gebeuren vreemde dingen in het bos: niet alleen is er in de nacht zomaar een groot meer verschenen dat het bos bedreigt, ook is hun vriend Uil spoorloos verdwenen. Hebben die twee dingen iets met elkaar te maken? Vos en Haas besluiten op zoek te gaan naar Uil wat het begin is van een spannend avontuur.

Vos en Haas Redden het Bos is geïnspireerd op de beestenbende uit de bekroonde kinderboeken van Sylvia Vanden Heede, met de kenmerkende illustraties van Thé Tjong-Khing. Een paar jaar geleden had regisseuse Mascha Halberstad een verrassende hit met Knor, met deze animatiefilm heeft ze opnieuw een spannende en grappige familiefilm afgeleverd voor het hele gezin.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Nrc - "Animatiefilm Vos en Haas Redden het Bos verstopt volwassen grapjes tussen een liefdevol geschetste vriendschap."

★★★★☆ - Volkskrant - "Fraaie animatie met origineel uiterlijk, dat past bij de geestige, dwarse vertelling. Een animatiefilm die de jonge kijker serieus neemt."