DEFAULT MAINCONTENT Wij zoeken

Wij zoeken...

Filmhuis De Spiegel  is een levendige culturele ontmoetingsplek waar het draait om de liefde voor film. Er zijn ruim 45 vrijwilligers actief in verschillende werkgroepen.
Ter ondersteuning van ons team zijn wij vaak op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Wie vrijwilliger wordt bij ons Filmhuis heeft naast een onmiskenbare affiniteit met het medium film ook een klantvriendelijke instelling. Kom jij ons leuke team versterken?
Je kunt je ook aanmelden voor andere functie, dan nemen we contact op zodra daar een vacature is. 

Op dit moment zoeken wij: 

» Administratief-medewerker

Voor een dagdeel per week zoeken we een admninistratieve kracht, die wekelijks op dinsdag of woensdag het opmaken, controleren en inboeken van de kassa's van de ticketverkoop en de foyer-omzet kan verzorgen.
Heb je (financieel-)administratieve ervaring, kennis van Excell, ben je secuur en heb je verantwoordelijkheids-gevoel? En vind je het leuk een bijdrage te leveren aan het Filmhuis, laten we dan kennis maken. Natuurlijk krijg je begeleiding en uitleg, maar na een tijdje moet je dit zelfstndig kunnen doen op een dagdeel dat jouw uitkomt.

Verwachtingen: handig, computerkennis, accuraat.
Tijdbesteding 4-6 uur per week 

» Kassa-foyer-medewerker

Gastheer & Gastvrouw
Bij elke voorstelling zijn naast de projecteur twee mensen aanwezig die direct in contact staan met onze bezoekers. De dienst start een uur voor de start van de film en eindigt inclusief opruimen een uur na afloop van de film. dat is tijdens avond voorstellingen rond 23:00uur. Na een midag voorstelling rond 17:00u

De onderstaande werkzaamheden worden afwisselend ingevuld.
- Kassa: je ontvangt onze bezoekers en bedient de kassa en helpt daarna in de foyer. Je bent secuur en accuraat, na afloop maken jullie de kassastatenop voor de administratie.
- Foyer: je bent hier het 'gezicht' het Filmhuis en ontvangt de mensen gastvrij, schenkt drankjes, houdt de tafels en bar schoon en hebt altijd tijd en zin in een praatje met een enkele bezoeker; je zorgt dus dat je op de hoogte bent van ons filmaanbod.

Verwachtingen: representatief, secuur en accuraat.
Inwerken: Je loopt een aantal keren mee met ervaren medewerkers. Zodra jij en wij vinden dat je zelfstandig kunt werken 
Tijdbesteding 4-5 uur per week; in een roostervaergadering worden elke twee maanden de indeling gemaakt, waarbij je je voorkeuren kunt aangeven.

» Technisch-medewerker

Voor ICT-achtige werkzaamheden en onderhoud apparatuur, kassa's, computers en printers; en het beheren, opzetten en bedienen van de locatie-set, waarmee we in buurthuizen en op scholen filmvertoningen verzorgen. Het branden van titels op DCP en DVDBR e.d. 

Verwachtingen: handig, computerkennis, enige kennis van videoformats, -montage, accuraat.
Tijdbesteding 4-6 uur per week  

Als vrijwilliger van het filmhuis kun je gratis naar de film. Reiskosten worden vergoed en jaarlijks zijn er enkele vrijwilligersdagen, waar je onder het genot van een drankje en een hapje collega's kunt ontmoeten.
Mocht er op het moment van aanmelding geen vacature zijn dan plaatsen we u op de reservelijst en krijgt u bericht zodra er weer  iemand ingewerkt kan worden.


Bel of mail naar 045-5772279 of info@filmhuisdespiegel.nl

Schunck _rond


Filmhuis de Spiegel is gevestigd op de vijfde verdieping van Schunck* aan de Bongerd 18 in Heerlen en is daarmee het hoogstgelegen filmhuis van Nederland. 

De dagelijkse voorstellingen worden verzorgd door een enthousiaste groep van ruim veertig vrijwilligers. Zij verzorgen de programmering, de kaartverkoop, de filmprojectie, de bediening aan de bar en overige werkzaamheden zoals publiciteit en het opzetten van educatieve programma's. 

Filmhuis De Spiegel beschouwt filmvertoning als het begin van een reis: vanuit de discipline film kan de wereld worden ontdekt en wordt de mogelijkheid geboden om tot een breed cultureel en maatschappelijk besef te komen.