DEFAULT MAINCONTENT FILMCLUB

FILMCLUB NETWERK PALLIATIEVE ZORG PARKSTAD

FILMCLUB PALLIATIEVE ZORG PARKSTAD

Ook dit jaar vertonen we i.s.m. het Netwerk Paliatieve Zorg Parkstad enkele films om zorgverleners, (potentiële) patiënten en naasten (mantelzorgers) elkaar in een gezellige sfeer te laten ontmoeten, en daarbij aandacht te geven aan de mogelijkheden van palliatieve zorg. Dus neem gerust familieleden, vrienden, buren en collega's mee! 

 -----------------------

Verhalen verbinden mensen. We kunnen er van leren. Of ze geven ons steun en troost; er zijn andere mensen die soortgelijke dingen meemaken. In films wordt dit vaak op een bijzondere manier aan de orde gesteld.

Het netwerk Palliatieve Zorg OZL  heeft samen met Filmhuis De Spiegel in Heerlen het initiatief genomen om regelmatig ontmoetingsavonden met film te organiseren, die raken aan palliatieve zorg.

In het kader van  'de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg'  organiseren we met het netwerk een speciale filmavond op  zaterdag 14 oktober 2017, met als thema: 'Een betekenisvol levenseinde'
Want: hoe geef je betekenis aan het leven met het einde in zicht? Als ongeneeslijk zieke, én als familie, vriend, kennissen, buren? 

Schermafbeelding 2017-09-20 Om 11.10.47

We vertonen 2 (Belgische) documentaires:
TOT IN DEN DRAAI    You Tubeiconrd en  TWILIGHT OF A LIFE  You Tubeiconrd, die beide vanuit een andere invalshoek inzoomen op het leven met het einde in zicht. 

LEZING
We hebben ook een spreker, die vanuit eigen ervaring vertelt over het thema en wat de omgeving daarin kan betekenen: 
Anita Kaemingk.
Iets over de spreker:  Anita Kaemingk vertelt vanuit eigen ervaring over het thema betekenis geven aan het leven met het einde in zicht.

meer informatie en tickets

EERDERE EVENEMENTEN:

Do 15 juni 2017 vertoonden we Verdwijnen

Verdwijnen gaat over de ijzige relatie tussen moeder en dochter, maar ook over afscheid nemen. Dit alles tegen de adembenemende achtergrond van de Noorse natuur, met subtiel acteerwerk en stemmige muziek. Regisseur Boudewijn Koole en actrice Rifka Lodeizen verzorgen een inleiding met Q&A.

en zaterdag 14 oktober 2017: bijeenkomst in het kader van de landelijke Dag van de Palliatieven Zorg.

 

 

Netwerk

T  045 563 74 49  |  E  info@palliatievezorg-ozl.nl