DEFAULT MAINCONTENT Filmclub De Spiegel

Filmclub De Spiegel

 

Film Club De Spiegel (def)Er zijn ontzettend veel films te zien in Nederland en bij De Spiegel laten we er ieder jaar weer een heleboel zien. Toch zijn er ook films die niet of amper in Nederland getoond worden, films die de harten sneller doen kloppen van de gepassioneerde filmliefhebber en die naar onze mening ook een groter publiek verdienen. Om deze speciale films én hun filmliefhebbers een plek te geven, is er nu Filmclub de Spiegel.


Iedere tweede zondagmiddag van de maand - met uitzondering van de zomermaanden - vertonen we een geïmporteerde film. Dat kan zijn een speelfilm(debuut), een poëtische documentaire of een vergeten klassieker. De voorstellingen zijn exclusief. Dit houdt in dat het films zijn die nog niet eerder in de Nederlandse bioscopen of filmhuizen te zien waren.

Filmclub de Spiegel wil een ontmoetingsplek zijn voor zowel de goed geïnformeerde filmliefhebber als ook de nieuwsgierige bezoeker die het filmavontuur niet schuwt. Na de voorstelling is er alle ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Dat we daarmee aan een behoefte tegemoet komen blijkt iedere keer weer door de levendige gesprekken over cinema die zowel voor als na de voorstelling te horen zijn.

Op ons topic op het filmforum MovieMeter.nl kan iedereen meedenken over het verdere verloop van onze filmclub. Zo kan men wensen uiten voor films en onderling contact houden. Ook zien we dat mensen die van ver komen afspraken maken om samen te reizen.

Immanuel Verhoeven, onze programmeur, leidt iedere film kort in. Waar mogelijk nodigen wij de regisseur of een criticus uit, maar ook filmfans die in een ontspannen sfeer een korte inleiding willen geven, nodigen wij van harte uit om zich te melden.

De vertoning begint om 14.00. Inloop en kennismaking kan vanaf 13.00. De films worden vertoond zonder pauze en hebben Engelse ondertiteling.

 

 Programma:

(De links verwijzen naar een externe site en openen in een nieuw venster)

 

Entree:
Normaal tarief: € 7,50
Met Spiegelpas: € 5,50

Een Spiegelpas kunt u hier bestellen.

 

Film Club Archief

Reeds vertoond:

- 10 september 2017: Sarajevo Songs of Woe (Fred Kelemen)
- 08 oktober 2017: Godless (Ralitza Petrova)
- 12 november 2017: Malgré la Nuit (Philippe Grandrieux)
- 10 december 2017: El Auge del Humano (Eduardo Williams)

 Onze introductie flyer:

FlyerB

Filmclubsm

(Download de flyer of bekijk hem op Issuu)