Verrassingsfilm + False Memory Archive Tour

image description
  • Nederland, 2018 / 135 minuten
  • Regie:
  • Met:
  • Verrassingsfilm met voorprogramma.
    18:45 uur (Extra) Openingsprogramma False Memory Archive: Muziek-performance ‘False Memories’ – Evelien van den Broek / Dans-performance – Ulrike
    19:30 uur – Verrassingsfilm: een klassieker met als thema de misleidende werking van ons geheugen

    Entree muziekperformance plus film € 10,- Spiegel- en Biebpashouders € 8,-

deze film draait op:

Filmhuis De Spiegel vertoont in het kader van de False Memory Archive Tour een verrassingsfilm. We hebben een keuze gemaakt uit belangrijke films uit de filmgeschiedenis die gaan over de misleidende werking van ons geheugen. De film duurt 1:28uur en wij vertonen hem zonder pauze.

Voor de film, die om 19:30 begint, is er de muziekperformance "False Memories" van Evelien ten Broek. Aanvang 18:45u.

De officiële opening van de tentoonstelling begint om 17:00u. en is gratis toegankelijk. Meer informatie hieronder.Het False Memory Archive van kunstenaar A.R. Hopwood is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek dat aantoont hoe ontvankelijk wij zijn voor valse herinneringen. De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met de Maastricht University, Faculty of Psychology and Neuroscience. Het False Memory Archive omvat een visueel onderzoek naar enerzijds de waarheid rondom vals herinneren. En anderzijds naar de invloed van een kunstenaar die wetenschappelijke informatie aan publiek presenteert.

Het archief toont kunstwerken en een unieke collectie aan levendige persoonlijke herinneringen die nooit plaatsvonden. Daarin, onder meer, een set van digitaal gemanipuleerde foto’s van UFO waarnemingen. Hopwoods werk reflecteert aan de creatieve wijze waarop wij zelf ons verleden vormgeven en geeft daarbij inzicht op de vaak humoristische, obscure en oncomfortabele zaken die mensen zich foutief herinneren.

De opstelling van het False Memory Archive in SCHUNCK* wordt speciaal voor deze locatie ontworpen. Zo bevat het locatie-specifiek werken dat werd ontwikkeld in samenwerking met musicus Evelien van den Broek. Ook tonen we een mail-kunst project, gemaakt in samenwerking met Dr. Henry Otgaar van de Maastricht University, Faculty of Psychology and Neuroscience.

17:00 uur: Officiële opening – False Memory Archive
SCHUNCK* Glaspaleis Heerlen, 1e etage / gratis toegang
- Spreker: Kor Bonnema, directeur-bestuurder SCHUNCK*
- Spreker & performance: Henry Otgaar, Assistent professor Forensische Psychology, Faculty of Psychology and Neuroscience Maastricht University
Reserveren
Verrasingfilm: zie top 10 Films about Memory