Sleep has her house

image description
  • Groot-Brittannië, 2017 / 90 minuten
  • Regie: Scott Barley
  • Met:
  • Film Club De Spiegel (def)
    Voorstelling in het kader van Filmclub De Spiegel.
    | Inloop vanaf 13.00 uur
    |Als voorfilm vertonen wij de wereldpremière van Barley's korte film Womb | Zonder Pauze |

deze film draait op:

Het einde der tijden is nabij. De mens is al gestorven. We zien en horen een uil in de verte. Een ezel schreeuwt zijn laatste adem uit. De waterval droogt op. De eerste bliksem zet zich langzaam in. Het begint te stormen. Het beeld gaat op zwart. Totdat het licht terugkomt uit de duisternis. Zijn we in het hiernamaals?

Sleep Has Her House is geregisseerd door de 25-jarige Brit Scott Barley, die ook de producent van de film was, cinematograaf, geluidsontwerper en editor. Hij is van oorsprong een kunstenaar en regisseur uit Newport, South Wales, momenteel woonachtig in Londen. Scott studeerde kunst en design aan de Cardiff Metropolitan University waar hij zich concentreerde op thema's van existentiële angst, isolatie en metafysica.

Gebaseerd op het onderbewustzijn van de mens en de hardheid van de natuur, stelde Barley een interactieve installatie tentoon, bestaande uit meubilair en insecten uit de woonkamer en een videowerk, waarvoor hij in 2012 werd uitgeroepen tot een van de top 25 opkomende jonge kunstenaars in Engeland en Wales. Zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van Stan Brakhage, Philippe Grandrieux, Béla Tarr en Caspar David Friedrich (Schilder).

Verbluffend speelfilmdebuut. (I.V.)

---

English speaking visitors please also visit Scott Barley's website.

The shadows of screams climb beyond the hills. It has happened before. But this will be the last time. The last few sense it, withdrawing deep into the forest. They cry out into the black, as the shadows pass away, into the ground.

Through long static takes, the film develops a contemplative, hypnotic experience, akin to paintings that move, mixing live action, still photography, and hand-drawn images.

The film is dedicated to the late French filmmaker and friend, Philippe Cote, who passed way in 2016.

It was awarded Best Film - Official Jury award at FRONTEIRA – International Documentary & Experimental Film Festival, in Goiânia, Brazil, in March 2017.