Quality Time

image description
  • Nederland, 2017 / 89 minuten
  • Regie: Daan Bakker
  • Met: Noël Keulen, Fred Goessens, Steve Aernouts e.a.
  • Zonder pauze

deze film draait op:

Het originele Quality Time toont de wereld van mannen in crisis, wanhopig op zoek naar oplossingen. Deze worden echter zelden gevonden of er wordt verkeerd gezocht.

Sociaal ongemak is de rode draad die de verhalen met elkaar verbindt. De vijf korte films zijn in toon en vorm zeer verschillend: de film begint met een rode stip op het doek, die voor Koen, één van de vijf hoofdpersonen blijkt te staan. Daarnaast is er een strak gekaderde dialoogloze film over de labiele Stefaan. In een sprookjesachtige tijdreis probeert de Noor Kjell van zijn sociale stoornis af te komen. In een zwart-wit filmpje, in de sfeer van Lynch wordt Karel ontvoerd door buitenaardse wezens en in het laatste filmpje, het meest conventionele, gaat Jeff voor het eerst op bezoek bij zijn schoonouders.

Scenarist en regisseur Daan Bakker heeft een scherp oog voor de momenten in het maatschappelijk verkeer die schuren en wringen. Hij is niet bang voor gewaagde keuzes en dat pakt geweldig uit: zie het verhaal van het rode bolletje, als je je daaraan overgeeft. Bakker heeft een absurd gevoel voor humor en een knappe timing. Steeds komt hij op het juiste moment met iets nieuws, iets vreemds of een bijzonder detail.(K.H.)