Jupiter's Moon

image description
  • Hongarije, 2017 / 123 minuten
  • Regie: Kornél Mundruczó
  • Met: Merab Ninidze, Zsombor Jéger, Mónika Balsai e.a.

deze film draait op:

Virtuoze competitiefilm in Cannes combineert spectaculaire actie met politiek commentaar door een vluchteling met superkrachten op te voeren. Wanneer de dubieuze dokter Stern zijn bijzondere kracht ontdekt, ziet hij daar al snel een buitenkansje in om zijn patiënten met ‘mirakels’ te genezen.

Het visueel overdonderende Jupiter's Moon is een spetterende actie-thriller en serieus politiek commentaar in één. De Hongaarse film heeft ongetwijfeld een van de sterkste openingsscènes van dit jaar. Bij een poging illegaal de Hongaarse grens over te steken wordt de jonge Aryan door de politie neergeschoten. In het ziekenhuis blijkt hij niet alleen miraculeus hersteld, hij stijgt ook op van zijn bed om enkele meters daarboven te blijven zweven. Een dienstdoende arts ziet de gave van de jongen en neemt hem onder zijn hoede, maar hij heeft een dubbele agenda.

Kornél Mundruczó, regisseur van Delta en de virtuoze, snoeiharde film White God, trekt in Jupiter's Moon opnieuw alle registers open. Spelend met fantasy-elementen, religieuze symboliek en spectaculaire actie stelt hij zelfzuchtigheid en corruptie aan de kaak, maar houdt de deur open voor hoop op een betere wereld. We leven tegenwoordig in een horizontale netwerkmaatschappij, zo mijmert Stern, en we zijn het verleerd om nog omhoog te kijken. We moeten weer offers leren brengen voor een goede zaak. (bron: eyefilm.nl)Interview met regisseur Kornél Mundruczó

50 jaar Arthouse Film in Heerlen


Ziet u hierboven geen filmpje? Klik dan hier.
Logo 50jr _arthouse