Barbara + Stille Storm

image description
  • Nederland, 2017 / 120 minuten
  • Regie: Mark Handels (Barbara) Guido Coppis (Stille Storm)
  • Met: aanwezigheid van cast en crew van beide films.
  • Vertoning in het kader van het Euregion Film Festival 2018

deze film draait op:

Barbara

Barbara is een korte film over het gevoel van de Oostelijke Mijnstreek in 1959. We volgen het geluk dat als velen naar Zuid Limburg trekt voor werk en voorspoed. Maar werken in de mijn gaat niet over rozen, en hoe graag we de mannen ondergronds met trots de kolen boven de grond zien halen, hun gevecht met de natuur is constant. Bovengronds spreekt dit onbespreekbare gevoel in stilte bij de gezinnen die achter bleven. In een setting van koempelmentatiteit in het Limburg van de jaren 50 neemt Barbara je mee naar vervlogen tijden. ‘Barbara’ won eerder de publieksprijs op het Shift filmfestival in Heerlen.

Meer informatie op de site van CineSud.

Stille Storm

Prijswinnende middellange speelfilm (49 minuten) van het 19-jarige Lumburgse filmtalent Guido Coppis, die vorig jaar een prijs won op het Euregion Film Festival voor zijn korte film Ijzer in mijn Aderen.

Als een familie op een late, lenteavond naar huis rijdt gebeurt er een tragisch ongeluk waarbij alle inzittenden omkomen, met uitzondering van Cas, een 17-jarige jongen. Zijn beide ouders zijn dood. Zijn zus heeft het overleefd maar ligt in coma. Cas staat er plotseling alleen voor in de wereld. Zijn oom en tante nemen de zorg van Cas op zich, langzaam begint Cas echter weg te zakken in een diepe depressie. Vechtend tegen zichzelf probeert hij een eigen, nieuwe plek te vinden in een wereld die hem maar niet begrijpt, ziet of in de armen wil sluiten.

Stille Storm werd grotendeels in Heerlen gedraaid en won de Best Newcomer Award op het Limburg Films Festival.

Meer informatie op de site van CineSud.